Veelgestelde vragen


Hoelang duurt het blinderen van mijn auto?

Om topkwaliteit te kunnen garanderen besteden we graag alle nodige tijd aan uw auto, wij gaan daarom altijd uit van 1 hele dag werk.

U kunt de auto het beste in de ochtend brengen of in overleg de avond ervoor. We bellen u zodra de auto klaar staat om opgehaald te worden.

 

Kan ik er ook op wachten?

Klaar terwijl u wacht is mogelijk bij 1 ruit, de koffie staat altijd voor u klaar.

 

Aan welke zijde wordt de folie geplakt?

Aan de binnenzijde.

 

Wat is het verschil tussen ramen coaten en raamfolie?

Coating is niet kleurvast en zal na verloop van tijd verkleuren door UV straling, onze folie is wel bestand tegen UV straling.

 

Is origineel getint glas ook warmtewerend?

Nee, warmtewering kan alleen worden verkregen met een gemetalliseerde film, al onze folie's zijn voorzien van deze gemetalliseerde film behalve de folie's voor de voorste portierramen.

 

Kan ik zelf mijn eigen auto blinderen?

Dat kan maar het resultaat zal meestal tegenvallen, wij hebben de kennis, ervaring, materialen en ruimte om een perfect resultaat te kunnen garanderen en raden het zelf blinderen dan ook altijd af om teleurstelling en eventuele extra reinigingskosten te voorkomen.

Bovendien bestaat de kans dat uw ruiten onherstelbaar beschadigd raken, denk aan gebroken verwarmingsdraden en diepe krassen in het glas.

Welke garantie ontvang ik?

Levenslange garantie op breken, scheuren, de-metalliseren, verkleuren, en fouten in de lijmlaag zolang de originele klant het voertuig bezit. Wij vergoeden zowel de folie als de montage.

 

Is ramen blinderen wel legaal?

Ja, de achterruiten mogen onbeperkt donker gemaakt worden, de voorruiten moeten minimaal 55% licht doorlaten. Voor meer informatie over wetgeving klik hier.

 

Mijn auto is net getint, kan ik meteen ermee gaan rijden?

Ja u kunt er gewoon mee gaan rijden, maar houdt er rekening mee dat u de ramen 1 week niet schoonmaakt en zeker 3 tot 7 dagen niet open doet of belast. De lijmlaag van de folie is namelijk nog aan het uitharden en opdrogen, en bereikt zijn optimale kleefkracht pas na een paar dagen.

 

Hoe kan ik mijn getinte ramen het beste schoonmaken en onderhouden?

Het is het beste om uw getinte ramen rustig in te wrijven met een vochtige microvezeldoek van goede kwaliteit en een paar druppels dreft, hierna uw ramen rustig droog wrijven met een droge microvezeldoek van goede kwaliteit. Dit kunt u voor het beste resultaat niet in direct zonlicht doen.

Bij bedienbare zijruiten doet u eerst het raam een stukje open, om zo de bovenkant schoon te maken, hierna kunt u het raam weer sluiten en de rest schoonmaken.

Gebruik nooit agressieve, schurende, of ammoniak houdende schoonmaakmiddelen.

 

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons contant, via iDeal, of vooraf per factuur betalen.