Veelgestelde vragen


Hoelang ben ik mijn auto kwijt?

Om topkwaliteit te kunnen garanderen besteden we graag alle tijd aan uw auto.

Hoe lang wij uw auto nodig hebben verschilt per situatie en is afhankelijk van het soort werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren en het type auto.

Het tinten van ramen of lampen en het wrappen van kleine delen is doorgaans dezelfde dag klaar. Voor het aanbrengen van lakbeschermingsfolie of het wrappen van een hele auto hebben we meer tijd nodig.

Het is mogelijk om tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van onze leenauto, gelieve dit aan te geven bij het maken van uw afspraak.

Het beste kunt u een aanvraag doen via ons contactformulier, u krijgt dan een geheel vrijblijvende prijsopgaaf met een indicatie van de benodigde tijd.

 

Waarom is het belangrijk om mijn auto schoon aan te leveren en hoe kan ik dit het beste doen?

In verband met de stofgevoeligheid van de folie is het essentieel de auto zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zo schoon mogelijk aan te leveren. De binnenzijde zo stofvrij mogelijk en de buitenzijde gewassen. De ramen hoeven niet schoongemaakt te worden, wij doen dat op onze eigen manier.

 

Kan ik er ook op wachten?

Klaar terwijl u wacht is mogelijk bij 1 ruit, de koffie staat altijd voor u klaar.

 

Hebben jullie vervangend vervoer?

Ja, u kunt gratis gebruik maken van onze leenauto. Gelieve dit aan te geven bij het maken van een afspraak.

 

Aan welke zijde wordt de folie geplakt?

Aan de binnenzijde van het glas.

 

Wat is het verschil tussen ramen coaten en raamfolie?

Coating is niet kleurvast en zal na verloop van tijd verkleuren door UV straling, onze folie is wel bestand tegen UV straling.

 

Is origineel getint glas ook warmtewerend?

Nee, warmtewering kan alleen worden verkregen met een warmtewerende film.

 

Kan ik zelf mijn eigen auto blinderen?

Dat kan maar het resultaat zal meestal tegenvallen. Wij hebben de kennis, ervaring, materialen en ruimte om een perfect resultaat te kunnen garanderen en raden het zelf blinderen dan ook altijd af om teleurstelling en eventuele extra reinigingskosten te voorkomen.

Bovendien bestaat de kans dat uw ruiten onherstelbaar beschadigd raken, denk aan gebroken verwarmingsdraden en diepe krassen in het glas.

 

Welke garantie ontvang ik?

Levenslange garantie op breken, scheuren, de-metalliseren, verkleuren en fouten in de lijmlaag zolang de originele klant het voertuig bezit. Wij vergoeden zowel de folie als de montage.

Op Chameleon windowfilm ontvangt u 5 jaar garantie.

 

Is ramen blinderen wel legaal?

Ja, de achterruiten mogen onbeperkt donker gemaakt worden, de voorruiten moeten minimaal 55% licht doorlaten. Voor meer informatie over wetgeving klik hier.

 

Mijn auto is net getint, kan ik meteen ermee gaan rijden?

Ja u kunt er gewoon mee gaan rijden.

 

Hoe kan ik mijn getinte ramen het beste schoonmaken en onderhouden?

Het is het beste om uw getinte ramen rustig in te wrijven met een vochtige microvezeldoek van goede kwaliteit en een paar druppels dreft. Hierna uw ramen rustig droog wrijven met een droge microvezeldoek van goede kwaliteit. Dit kunt u voor het beste resultaat niet in direct zonlicht doen.

Bij bedienbare zijruiten doet u eerst het raam een stukje open, om zo de bovenkant schoon te maken, hierna kunt u het raam weer sluiten en de rest schoonmaken.

Gebruik nooit agressieve, schurende, of ammoniak houdende schoonmaakmiddelen.

 

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons contant, per PIN, via iDeal, of vooraf per factuur betalen.